Akcija!

Godina prođe dan nikad

Original price was: 20,00 KM.Current price is: 15,00 KM.

Dostupno uz narudžbu

Kategorija:

Opis

– Naravno, ja nisam slobodan čovjek. Čovjek koji je ubio nikada više ne može biti slobodan. Sloboda više nikada ne može biti moja riječ. Sloboda je pravo drugih da kažu šta misle o meni, sloboda je da me „slobode“, svojataju, mrze i mrcvare. A ja više i ne znam što uopće znači ta riječ? Je li to možda samo sjećanje da sam jednom kao dijete trčao oko Biljarde i bio sretan, ili je sloboda onaj trenutak kad sam odlučio da napišem ovu knjigu? -zapisao je Žarko Laušević.

– Žarko počinje svoju knjigu pričom o kobnoj noći, 30. jula 1993. godine u Podgorici, kada su napadnuti on i njegov brat u jednom kafiću, i kada je u stravičnom spletu okolnosti, u magnovenju, u ludilu, ispalio hice i ubio dva mladića. To je ta noć koja se nikad nije završila, čiji ga mrak i dalje guši, mori… Zato će i napisati da „čovjek koji je ubio nikada više ne može biti slobodan“. Cijelu tu sudbu Laušević je ispisao fascinantnom iskrenošću, guleći svoju kožu, ukucavajući čavle u svoje meso, dok samog sebe razapinje – ocjenjuje Vukotić.

Knjiga Žarka Lauševića, „Godina prođe, dan nikad“, u čijem podnaslovu piše „dnevnik jedne robije“, prodat je u preko 50.000 primjeraka.

Dodatne informacije

Autor

Žarko Laušević

Broj strana

417

ISBN

9788674462072

Godina izdanja

2011

Stanje knjige

Nova / Nekorištena

Uvez

Tvrdi